Távvezérlés és távfelügyelet.

 


 

Fenti tevékenységünk során napjainkban az alkalmazott PLC-k közül legnagyobb számban ZELIO COM és ZELIO  Logic  2 készülékeket használunk.

ZELIO COM PLC-k látják el (többek között) egy Zala megyei város 30 darab személyzet nélküli hő központjának távfelügyeletét, az egyes funkciók távvezérlését, a mért adatok (vízfogyasztás, hőmérsékletek, hőmennyiségek) továbbítását, naplózását. Természetesen a rendszer elsődleges feladata, hogy a felprogramozott riasztási feltételeknek megfelelően SMS üzenetet küldjön a megadott telefonszám(ok)ra az eseményekről (vízhiány, gázhiány, gázszivárgás, kazánégő hiba, szivattyú hiba, stb.).

 Ugyancsak SMS formában kérdezhetők le az adatok, üzemállapotok és adhatók ki távvezérlési parancsok a megfelelő jelszó ismeretében.

Gázfogyasztás korlátozás.

ZELIO Logic 2 PLC jellemző alkalmazási területe a mi gyakorlatunkban a cégek, intézmények hűtés-fűtés vezérlése, a villamos energia és gázfogyasztás mérése, korlátozása.

Az energia árak folyamatos növekedése a felhasználás optimalizálására ösztönzi a felhasználókat. A lekötött negyedórás villamos energia teljesítmény és a lekötött órai gázfelhasználás túllépését a felprogramozott PLC megakadályozza. Ennek jelentőségét azok érzékelik igazán, akik már fizettek túllépés miatt az energiaszolgáltatónak.

A felsoroltakon túl, még számos rendszert készítettünk. Ezek egy része a következő oldalon, illetve a referencialistánkon megtalálható, más része annyira egyedi, hogy nem tekinthetjük általános érdeklődésre alkalmasnak.

<Következő oldal>


(c) 2003 - Advocomp Kft.